8600 Siófok, Somlay Artúr u. 20. +36 30 2263975

RólunkAz Alapítvány létrejötte

A „Félelem Nélküli Élet” Közhasznú Alapítvány 2017 évben jött létre, amikor az alapító (Horváth Zoltán siófoki vállalkozó) szembesült egy háborús övezetben élő közösség gyermekeinek reménytelen helyzetével, kiszolgáltatottságával, szorongásaik egész életre kiható hatásaival. ​Úgy érezte, tenni kell valamit.


Látta, hogy a környék gyerekei milyen szánalmas körülmények között játszanak. Ekkor jött az első ötlet. Saját maga és környezete összefogásával egy modern játszóteret építtetett a közösségnek. Az ötlet megvalósításának hatása minden előzetes várakozást felülmúlt. A gyermekek az ajándék örömén túl érezhették, hogy odafigyelnek rájuk, törődnek velük.


A külvilág nem csak agresszorokból és áldozatokból áll, hanem segítőkész, együttműködő közösség az, amely a boldog, kiegyensúlyozott felnőttkor előtt megnyitja az utat. Boldog, nevető gyerekek, hálás szemek, a jövőbe vetett hit sugárzott a játszótéren. A felnőttekre is pozitív hatást gyakorolt, amikor látták, hogy a gyermekeik milyen pillanatok alatt felejtkeztek meg a nyomasztó környezetükről és feledkeztek az önfeledt játékba.A kezdeményezés komoly hazai
​és nemzetközi visszhangot váltott ki.

Tudósított róla a hazai elektronikus és nyomtatott sajtó, több esetben a közszolgálati híradó témája volt, illetve stúdióbeszélgetésen sikerült a szélesebb közönséggel megismertetni az újszerű, de nagyon hasznos kezdeményezést. A kezdeményezés sikere, a jó cél érdekében látott összefogás szinte adta az Alapítvány létrehozásának ötletét.

Intézményesíteni lehet a jó példát, további elesetteken lehet segíteni...


Az Alapítvány deklarált célja

Hazai és nemzetközi szinten felelősségvállalás
az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került
​csoportok és személyek tekintetében.

Más segélyszervezetekkel karöltve a természeti katasztrófák és társadalmi konfliktusok (terrorcselekmény, háború, zavargások, stb.) miatt szociálisan és egzisztenciálisan veszélyhelyzetbe került emberek megsegítése. A krízishelyzetben lévő gyermekek mentális és fizikai fejlődése feltételeinek megteremtése.

Akcióprogramunk végrehajtásához azonnal hozzálátva magyar hátrányos helyzetű gyermekek őszi balatoni táboroztatását támogattuk, bemutatva nekik, hogy a legnehezebb helyzetből is van kitörési lehetőség és a szorgalom és az akarat mellett számíthatnak bátorításra, támogatásra is.