8600 Siófok, Somlay Artúr u. 20. +36 30 2263975

RólunkAz Alapítvány létrejötte

A „Félelem Nélküli Élet” Alapítvány 2017 évben jött létre, amikor az alapító (Horváth Zoltán siófoki vállalkozó) szembesült egy háborús övezetben élő közösség gyermekeinek reménytelen helyzetével, kiszolgáltatottságával, szorongásaik egész életre kiható hatásaival. ​Úgy érezte, tenni kell valamit.


Látta, hogy a környék gyerekei milyen szánalmas körülmények között játszanak. Ekkor jött az első ötlet. Saját maga és környezete összefogásával egy modern játszóteret építtetett a közösségnek. Az ötlet megvalósításának hatása minden előzetes várakozást felülmúlt. A gyermekek az ajándék örömén túl érezhették, hogy odafigyelnek rájuk, törődnek velük.


A külvilág nem csak agresszorokból és áldozatokból áll, hanem segítőkész, együttműködő közösség az, amely a boldog, kiegyensúlyozott felnőttkor előtt megnyitja az utat. Boldog, nevető gyerekek, hálás szemek, a jövőbe vetett hit sugárzott a játszótéren. A felnőttekre is pozitív hatást gyakorolt, amikor látták, hogy a gyermekeik milyen pillanatok alatt felejtkeztek meg a nyomasztó környezetükről és feledkeztek az önfeledt játékba.A kezdeményezés komoly hazai
​és nemzetközi visszhangot váltott ki.

Tudósított róla a hazai elektronikus és nyomtatott sajtó, több esetben a közszolgálati híradó témája volt, illetve stúdióbeszélgetésen sikerült a szélesebb közönséggel megismertetni az újszerű, de nagyon hasznos kezdeményezést. A kezdeményezés sikere, a jó cél érdekében látott összefogás szinte adta az Alapítvány létrehozásának ötletét.

Intézményesíteni lehet a jó példát, további elesetteken lehet segíteni...


Az Alapítvány deklarált célja

Hazai és nemzetközi szinten felelősségvállalás
az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került
​csoportok és személyek tekintetében.

Más segélyszervezetekkel karöltve a természeti katasztrófák és társadalmi konfliktusok (terrorcselekmény, háború, zavargások, stb.) miatt szociálisan és egzisztenciálisan veszélyhelyzetbe került emberek megsegítése. A krízishelyzetben lévő gyermekek mentális és fizikai fejlődése feltételeinek megteremtése.

Akcióprogramunk végrehajtásához azonnal hozzálátva magyar hátrányos helyzetű gyermekek őszi balatoni táboroztatását támogattuk, bemutatva nekik, hogy a legnehezebb helyzetből is van kitörési lehetőség és a szorgalom és az akarat mellett számíthatnak bátorításra, támogatásra is.