8600 Siófok, Somlay Artúr u. 20. +36 30 2263975

Hírek

  • Magyar civil is támogatta az ukrán veteránok rehabilitációját
    2018. FEBRUÁR 09.

    Magyar civil is támogatta az ukrán veteránok rehabilitációját

    Egyre többet hallani Magyarország szerepvállalásáról az ukrajnai harcok károsultjainak és veteránjainak támogatásában. Az állami szerepvállalás részeként Magyarország segélycsomagokat juttat Ukrajna érintett részeibe, az orosz agresszió elleni harcokban elesett katonák gyermekeit nyaraltatja és a terroristaellenes műveletekben megsérült katonákat gyógykezelésre, valamint rehabilitációra fogad.


    Ez utóbbi részeként a civil szférából is érkezett segítség. A Kelet-Ukrajnai harcokban megsérült katonák gyógyászati-lelki rehabilitációjára számos helyet ajánlott fel a pécsi Hotel Therapia***, mely szervezésében Horváth Zoltán, siófoki vállalkozó is szerepet vállalt. „Ukrán származásomból adódóan magyar honfitársaimnál is jobban szívemen viselem a kialakult sajnálatos helyzetet és annak áldozatait. Ljubov Nepop ukrán nagykövet asszonnyal ápolt jó kapcsolatomnak köszönhetően lehetőségem is adódott részt vállalni a károsultak segítésében, így a rehabilitációs program egy részének szervezésében is.”

    A pécsi programban részt vevő veteránok rehabilitációját a gyógykezelés mellett művészet-terápia is segítette. Gyógyulásuk eredményeiről május 30-i programzáró sajtótájékoztatón számolt be a kezelés vezetője, Prof. Kollár Lajos Phd, a Hotel Therapia*** orvosa.

    Az esemény díszvendégei voltak dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár,  dr. Grezsa István  Miniszterelnökségi miniszteri biztos,  Bánki Erik, parlament gazdasági bizottságának elnöke, továbbá  Dr. Páva Zsolt, Pécs Polgármestere.

    A sajtótájékoztató képekben: