8600 Siófok, Somlay Artúr u. 20. +36 30 2263975

Hírek

  • Gyermekfutballal a békéért
    2017. DECEMBER 31.

    Gyermekfutballal a békéért

    2017 dec. 3-án Budapesten, a Sashalmi Közösségi Teremben került megrendezésre a kerület és az ukrajnai Volnovakha város amatőr gyermekfoci csapatai közötti barátságos teremfoci mérkőzés.

    Az eseményre a „Gyermekfutballal a békéért” nevű nemzetközi szociális projekt keretében érkezett gyermekek egy csoportja Ukrajnából Magyarországra. A projekt a béke megvalósítása iránti szolidaritásra hív fel, és az egészséges életmódot népszerűsíti az ifjúság körében.

    A mérkőzésre azért került sor, mert a „Félelem Nélküli Élet” Alapítvány támogatásával és segítségével épült meg Volnovakhaban a gyerekek részére egy játszótér. Joci nyáron már a támogatás átadásakor is ott volt  Ukrajna Magyarországi Nagykövetségén, és most is úgy érezte, hogy nagy megtiszteltetés számára, ha személyesen is találkozhat a gyerekekkel, akik nagy örömmel fogadták. Pápai Joci számára nagy öröm látni a lelkes kis futballistákat, hiszen ő maga is imádta gyerekként a focit. Sajnálatos módon egy komoly sérülés megakadályozta, hogy komolyabb sportolói karriert fusson be, de ő maga továbbra is rajongója maradt ennek a csodálatos sportágnak.

    Ez év januárjában már jártak Budapesten a „Gyermekek békét akarnak” nemzetközi projekt keretei között is. A januári bemutatkozó és a kelet-ukrajnai gyerekek támogatása iránt felébredő magyar szolidaritás eredményeképpen, Horváth Zoltán, magyar üzletember kezdeményezésére gyűjtés indult egy korszerű, európai minőségű gyermekjátszótér építésére Volnovakha-ban.

    2017. július 4-én, Ukrajna Magyarországi Nagykövetségén Horváth Zoltán vállalkozó, Pápai Joci jelenlétében átnyújtott Ukrajna Magyarországi Nagykövetének, Nepop Ljubovnak 7 millió 70 ezer Ft összegű összegyűjtött támogatásról szóló tanúsítványt. A kezdeményezésről bővebben ITT olvashat.

    Sajtómegjelenések