8600 Siófok, Somlay Artúr u. 20. +36 30 2263975

Hírek

  • Magyar segítség Kelet-Ukrajnának
    2018. JANUÁR 19.

    Magyar segítség Kelet-Ukrajnának

    A Kelet- Ukrajnában zajló háborús konfliktus által sújtott kisgyermekek helyzetével szembesülve Horváth Zoltán siófoki vállalkozó gyűjtést szervezett a volnovahai játszótér korszerűsítésére.

    A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat számlájára összesen 7.070.000 Ft.-ot adományoztak magyar magánszemélyek, amelynek szimbolikus átadása tegnap történt az Ukrán Nagykövetségén, Ljubov Nepop Ukrajna magyarországi nagykövetének.

    Az esemény díszvendége dr. Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa volt.

    Az összegyűlt összeg, lehetővé teszi egy új, európai színvonalú, korszerű gyermekjátszótér létesítését. Az új játszótér megépítésének célja a szülőföldjükhöz ragaszkodó volnovahai gyermekek és családok támogatása, akik az igen nehéz háborús helyzetben is kitartanak, és helyben szeretnének boldogulni. A sikeres adománygyűjtésen felbuzdulva a siófoki vállalkozó egy alapítvány létrehozása mellett döntött – a ˝Félelem Nélküli Élet˝ Alapítvány.

    A kelet-ukrajnai konfliktus által sújtott gyerekek fejlődését a ˝Félelem Nélküli Élet ˝ Alapítvány továbbra is támogatni kívánja. Az alapítvány célja többek között az, hogy hazai és nemzetközi szinten is segítse a volnovahai térségben zajló konfliktus áldozataihoz hasonló, szociális és egzisztenciális válságba került embereket.

    A sajtótájékoztatón részt vett Pápai Joci, a Dal 2017 győztese, aki elmondta „Kievben járva meggyőződött arról, hogy az egy európai főváros, ahol az európai világnézetre nyitott, diszkriminációt nem támogató, jószándékú emberek élnek, és ahol az Eurovíziós Dalversenyt magas szinten meg tudták szervezni.”

    A kint tartózkodása alatt személyesen tapasztalta, hogy Ukrajna keleti részen jelenleg orosz agresszió folyik, aminek következtében az ott élő gyerekek helyzete sajnos igen bonyolult. A magyar emberek, mint testvéri szomszédos nép, emberi kötelességüknek érzik, hogy segítségükre legyenek, ezért ő is magáénak érzi a problémát. A játszótér magyar adományokból való megépítése egy ilyen nagyszerű példamutatás a magyar nép testvéri segítőkészségére nehéz időket átélő ukrán embertársaik és gyermekeik felé.

    A sajtótájékoztatón részt vettek megtekintették a Nagykövetségen megszervezett fotókiállitást, amely  az orosz agresszió következményeit mutatja be Kelet-Ukrajnában.

    A sajtótájékoztató képei