8600 Siófok, Somlay Artúr u. 20. +36 30 2263975

Hírek

  • Rendhagyó magyar nyelvtanfolyam
    2022. JÚLIUS 25.

    Rendhagyó magyar nyelvtanfolyam

    A Félelem Nélküli Élet Közhasznú Alapítvány és Ukrajna Siófoki Tiszteletbeli Konzulátusa együttműködésében 2022. július 8-án elindult Siófokon egy rendhagyó magyar nyelvtanfolyam, melyet az itteni és a környéken lévő menekült ukránok számára hoztunk létre.

    27 jelentkezővel indultunk, de közben változott a létszámunk, csatlakoztak még néhányan, ahogy egyre több érdeklődőhöz jutott el a hír. A csoport vegyes, gyerekek és felnőttek egyaránt vannak és nagyon nagy motivációt nyújt nekik, hogy akár anya-gyerek vagy testvérpárok egyszerre vehetnek részt az oktatáson.

    Heti 2 alkalommal, kedden és csütörtökön zajlanak az oktatások, magyar ajkú tanárral, egy foglalkozás pedig 2,5 órán át tart. A pályázati támogatásból megvalósuló rendhagyó tanfolyamhoz tartozik még három kirándulás is. A tanfolyam résztvevői egy kétnyelvű idegenvezető kíséretében július végén egy hajókirándulás keretében Tihanyba látogatnak el, augusztus elején Budapestre, majd az augusztus 24-i ukrán ünnep, Ukrajna Függetlenségének Napja kapcsán Ópusztaszerre kirándulnak.