8600 Siófok, Somlay Artúr u. 20. +36 30 2263975

Hírek

  • Kárpátaljára látogatott a siófoki Mikulás
    2018. DECEMBER 11.

    Kárpátaljára látogatott a siófoki Mikulás

    2018. december 11-én Horváth Zoltán, Ukrajna Siófoki Tiszteletbeli Konzulja és két fia, Horváth Barnabás és Horváth Zalán az ungvári „Jalinka” Óvodába látogattak, ahol Buhajla Józseffel, Magyarország Ungvári Főkonzuljával közösen átadták a siófoki Nyolcszínvirág Óvoda által készített ajándékokat valamint a Félelem Nélküli Élet Alapítvány meglepetéseit a kárpátaljai óvodások számára. A kis óvodások színes kétnyelvű (magyar-ukrán) karácsonyi műsorral köszöntötték a vendégeket.

    A műsort követően Buhajla József, Magyarország Ungvári Főkonzulja megköszönte a gyermekek szívhez szóló előadását és jelezte, hogy az óvoda felé vezető úton találkozott a Télapóval, aki rengeteg ajándékot küldött a Jalinka Óvoda lakóinak.
    Ezután Horváth Zoltán, Ukrajna tiszteletbeli konzulja megköszönte a szíves fogadtatást és kifejezte abbéli reményét, hogy az esemény megfelelő alapot adhat a magyarországi és az ukrajnai oktatási intézmények közötti együttműködés erősítésére.
    A rendezvény legizgalmasabb részeként Horváth Barnabás és Horváth Zalán kiosztották a siófoki Nyolcszínvirág Óvoda által küldött ajándékokat, Horváth Zoltán a Félelem Nélküli Élet Alapítvány, Buhajla József és munkatársai pedig a Főkonzulátus csomagjait adták át. A gyermekek kitörő örömmel fogadták a meglepetéseket.
    Az esemény végén Szvitlana Ribak, a Jalinka Óvoda igazgatója megköszönte a vendégek megtisztelő látogatását és átadta Horváth Barnabásnak és Horváth Zalánnak a Jalinka óvodásai által készített ajándékokat. A kárpátaljai gyermekek ezzel a gesztussal viszonozták a siófoki óvoda kedvességét.