8600 Siófok, Somlay Artúr u. 20. +36 30 2263975

Hírek

 • Magyar Mikulás Kelet-Ukrajnában
  2018. DECEMBER 16.

  Magyar Mikulás Kelet-Ukrajnában

  2018. december 16-án Horváth Zoltán, Ukrajna siófoki tiszteletbeli konzulja immár negyedszer, tiszteletbeli konzuli minőségében pedig először látogatott el a kelet-ukrajnai Volnovahába. A látogatás apropója - a tavalyi évhez hasonlóan - idén is a karácsony volt. A gyermekek kitörő örömmel fogadták a jól ismert vendéget, aki a Félelem Nélküli Élet Alapítvány által előkészített ajándékokat adta át nekik. .
  Horváth Zoltán szívügyének tekinti a gyermekek támogatását, amely nemcsak az ünnepi időszakban mutatkozik meg. A közelmúltban egy számítógépekkel felszerelt, a modern kornak mindenben megfelelő nyelvi tanteremmel járult hozzá a 6. sz. iskola tanulóinak fejlődéséhez.

  A látogatást és a tiszteletbeli konzul rendszeres támogatását a gyermekek egy magyar-ukrán karácsonyi dalokból álló műsorral köszönték meg.
  Horváth Zoltán elmondta, hogy köszönettel tartozik Liubov Nepop asszonynak, Ukrajna Rendkívüli és Meghatalmazott Budapesti Nagykövetének, aki elsőként hívta fel a figyelmét Volnováhára és akivel közösen valósították meg a régióban az első jótékonysági rendezvényt, egy modern játszótér átadását. Ezt követően a gyermekekhez fordult:
  „A hét elején Ukrajna nyugati részén, Ungváron jártam, ahol gyermekeimmel közösen karácsonyi ajándékcsomagokat adtunk át ottani óvodásoknak. Felemelő érzés, hogy alig néhány nappal és 1500 kilométerrel távolabb ugyanolyan őszinte és boldog szempárokkal találkozom. Nagy megtiszteltetés és rendkívül megható, hogy mindkét helyen magyar-ukrán kétnyelvű műsorral vártak a gyermekek” – mondott köszönetet, és megígérte, hogy továbbra sem szakít a hagyományokkal, a régió a jövőben is számíthat támogatására.