8600 Siófok, Somlay Artúr u. 20. +36 30 2263975

Hírek

  • On-line magyar nyelvtanfolyam Kelet-Ukrajnai gyerekek számára
    2019. JANUÁR 17.

    On-line magyar nyelvtanfolyam Kelet-Ukrajnai gyerekek számára

    A Félelem Nélküli Élet Alapítvány valamint Ukrajna siófoki tiszteletbeli konzulja, Horváth Zoltán támogatásával on-line magyar nyelvtanfolyam indul a Volnováhai 6. Sz. Középiskola 5-6. oszt. tanulói számára.

    Az első órát ünnepélyes keretek között tartotta meg Liubov Nepop, Ukrajna Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete és Horváth Zoltán, Ukrajna Siófoki Tiszteletbeli Konzulja, akik üdvözölték a gyerekeket és az első magyar szavakat is megtanították nekik.
    Horváth Zoltán Félelem Nélküli Élet Alapítványán keresztül Ukrajna Budapesti Nagykövetségével és a kelet-ukrajnai Én-Volnováha Alapítvánnyal együttműködésben már több jótékonysági akciót is szervezett a régió számára. Az első ilyen volt a volnováhai játszótér átadása, amit egy karácsonyi ajándékozás követett, majd a „Gyerekfutball a békéért” résztvevői látogattak Magyarországra. Tavaly átadásra került a nyelvi tanterem számítógépes berendezése és a tankönyvek, aminek segítségével az on-line nyelvoktatás is folyik majd. Horváth Zoltán tavaly karácsonykor is megajándékozta a 6. Sz. Iskola tanulóit, akik már jó barátként, szinte családtagként fogadják a tiszteletbeli konzult.
    A magyar nyelvtanfolyamon részt vevő tíz volnováhai gyermeket és kísérőiket Horváth Zoltán egy egyhetes nyári balatoni táborozáson látja majd vendégül a nyári szünidőben, így a gyerekek a gyakorlatban is használhatják a tanultakat.